Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, η "αμαρτία" του Μητροπολίτη...





Φωτογραφία από το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής
στη Βάχλια, στις 26-7-2008

Ενημέρωση σχετικά με τη (μη) διενέργεια του φετινού πανηγυριού στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου (μιας παράδοσης πολλών ετών)  έκανε σήμερα η πρόεδρος της Ενώσεως Βαχλαίων Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου-Σουλαδάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, δεν επιτρέπει την διεξαγωγή του πανηγυριού στην Μονή από δω και πέρα, θεωρώντας ότι, 

«δεν μπορεί να σηκώσει αυτήν την αμαρτία άλλο και πως μέχρι σήμερα που το επέτρεπε, έκανε λάθος»!!

Συγκεκριμένα είπε…. 

«θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, για να σταματήσω αυτή την μεγάλη αμαρτία».




Όλη η ανακοίνωση:


"ΕΝΩΣΗ ΒΑΧΛΑΙΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΧΛΙΑ.
Αγαπητοί συγχωριανοί Βαχλαίοι,
Η Ένωση Βαχλαίων, στηρίζοντας διαχρονικά την διοργάνωση του πανηγυριού στην Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής στην Βάχλια και με το δεδομένο της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι, προσπάθησε να βρει λύσεις, ώστε και το πανηγύρι να γίνει και η Ένωση Βαχλαίων να μην επιβαρυνθεί με χρήματα που δεν έχει!!
Η λύση βρέθηκε με την συνδρομή του Ανδρέα Παπαπετρόπουλου και άλλων Βαχλαίων, ώστε το πανηγύρι να γίνει χωρίς έξοδα εκ μέρους της Ένωσης.
Μέχρι εδώ καλά, η λύση όμως, προσέκρουσε στην άρνηση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη, που δεν επιτρέπει την διεξαγωγή του πανηγυριού στην Μονή από δω και πέρα, θεωρώντας ότι, «δεν μπορεί να σηκώσει αυτήν την αμαρτία άλλο και πως μέχρι σήμερα που το επέτρεπε, έκανε λάθος»!!
Συγκεκριμένα είπε…. «θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, για να σταματήσω αυτή την μεγάλη αμαρτία».
Μετά από αυτές τις δυσάρεστες για την Βάχλια και την διοργάνωση του πανηγυριού εξελίξεις, το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής δεν θα πραγματοποιηθεί.
Η Πρόεδρος
Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου- Σουλαδάκη"





Παρακολουθήστε βίντεο από το πανηγύρι του 2008:







1 σχόλιο:

  1. Ετσι ειναι και μην χλευαζετε την αποφαση του σεβασμιωτατου ολοι οι 'κοσμικοφρονουντες'αναλυτες,οι πλειστοι των οποιων ουδεμια σχεση εχουν με τα της Εκκλησιας μυστηρια,αλλα και του μοναχικου ταγματος τους κανονες και τα θεσμια.Κλαρινα,μεθοκοπιες και βλασφημιες σε ιερους χωρους μοναστηριων ειναι πραγματα απαραδεκτα,ετσι θα τιμησουμε τους Αγιους μας;Το οτι γινοταν μεχρι τωρα δεν σημαινει οτι πρεπει να συνεχιζει να γινεται.Οσοι πιστοι θελουν να εορτασουν την μνημη της Αγιας ας πανε με ευλαβεια και φοβο Θεου να παρακολουθησουν την Θεια Λειτουργια για να μπορουν να ελπιζουν στην μεσιτεια και την βοηθεια Της.Οσοι δε θελουν 'παραδοσιακα να ξεφαντωσουν'ας πανε καπου αλλου να το κανουν,δεν τους το απαγορευει κανεις.Καλο ειναι να μην μπερδευουμε τα ιερα πραγματα με τα παθη και τις επιθυμιες μας και να αναγνωριζουμε την αγωνια και τις προσπαθειες του μητροπολιτη για την στελεχωση της μονης σε σωστες βασεις,οπως θελει ο Θεος και οι μοναχοι και οχι οπως θελουν οι κοσμικοι ανθρωποι.Βοηθεια μας η Αγια,καλη μετανοια και καλη φωτιση σε ολους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή