Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

γιόρτασε το μοναστήρι μας


Φέτος δεν κατέστη δυνατό να προσκυνήσω τη Χάρη της, εκεί ψηλά στ΄Αφροδίσιο όρος όπου βρίσκεται το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. 

Ο Βαχλαίος Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, σέρνει το χορό.

Τα νέα όμως, που έφτασαν από ΄κει, λένε πως οι προσκυνητές ήταν λιγότεροι από κάθε άλλη φορά.

Το γεγονός ότι η γιορτή συνέπεσε να είναι εργάσιμη ημέρα, αλλά και η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, ήταν από τους καθοριστικούς παράγοντες, ώστε να μην μπορέσουν κάποιοι συμπατριώτες μας να βρεθούν στο πανηγύρι του χωριού μας.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, κρίση φαίνεται να περνά και το παραδοσιακό πανηγύρι που γίνεται στον περιβάλλοντα χώρο του μοναστηριού, πανηγύρι το οποίο έχει καθιερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια. 

Η σημαντικότητα και η επιτυχία του, άλλωστε, είχαν ως αποτέλεσμα να καταργηθεί το επίσης επιτυχημένο πανηγύρι που γινόταν στη γιορτή της Αγίας Μαρίνας όπου κάποιες χρονιές γινόταν πανηγύρι με τρεις ορχήστρες σε τρία διαφορετικά καταστήματα. 

Η Ένωση Βαχλαίων, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης και επί σειρά ετών προσέφερε δωρεάν φαγητό στους παρευρισκόμενους (βεβαίως από δωρεές και χορηγίες συμπατριωτών μας) δηλώνει πλέον, ότι τα οικονομικά της δεν της επιτρέπουν να συνεχίσει αυτήν την παράδοση.

Πάντως, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε κάτι από αυτή την παράδοσή μας, θα πρέπει να καταβάλουμε όλοι μας κάθε δυνατή προσπάθεια κι εκτιμώ ότι αυτό που πρωτίστως χρειάζεται να γίνει, είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μας.


Τις φωτογραφίες μας παραχώρησε ο Πέτρος Ασημακόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου